Trainingen doelgroepen

Medisch Trainingscentum Move On geeft ook trainingen aan specifieke doelgroepen.

Mensen met een verstandelijke beperking

Bewegen is voor iedereen belangrijk, juist voor mensen met een verstandelijke beperking is het fijn dat het medisch trainen een onderdeel is van hun vrijetijdsmogelijkheden. Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut worden zij gestimuleerd in hun actieve en sportieve leefstijl.

De training wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Plezier en de uitdaging in het bewegen staan hoog in het vaandel.

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Wil je juist nu met verandering van leefstijl aan de gang dan is gecombineerde leefstijl interventie bij fysiotherapie praktijk move on in naaldwijk iets voor jou!

Wat is Gecombineerde Leefstijl Interventie?

GLI is een gecombineerd programma dat aangeboden wordt door een samenwerkingsverband tussen een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist. Voor Naaldwijk team Move On is dat leefstijlcoach en fysiotherapeut Ellen Vollering van Leefstijl Vollering, diëtisten  Monica van Brekelen en Laura Hiel, fysiotherapeuten Patricia den Hertog en Gerard Evers. Gedurende 2 jaar krijg je begeleiding om tot verandering van leefstijl te komen die je ook vol kunt blijven houden na die 2 jaar.

Je  huisarts kan je verwijzen naar de leefstijlcoach die samen met jou gaat kijken of je deel kunt nemen aan het programma.

De volgende criteria worden daarbij gehanteerd:

Je bent boven de 18 en je hebt:

  • Een BMI tussen de 25 en 30 kg/m2 in combinatie met buikomvang voor vrouwen > dan 88 cm en voor mannen > 102 cm.
  • Een BMI tussen de 25-30 met een normale buikomvang in combinatie met comorbiditeit.
  • Een BMI vanaf 30kg/m2 ongeacht buikomvang, ongeacht comorbiditeit.
  • Een hoge bloeddruk, verstoorde cholesterol, Diabetes, Hart en vaat aandoeningen, artrose, slaapapneu.
  • Voldoende motivatie om voor twee jaar aan de GLI Beweegkuur deel te nemen.
  • Al eens eerder een programma of begeleiding gehad, maar met onvoldoende resultaat.

Inhoud van het programma:

In het eerste en tweede jaar heb je individuele coachingsgesprekken met de leefstijlcoach. Zij monitort met jou de voortgang van het programma en biedt handvatten om het programma succesvol af te kunnen ronden.

Daarnaast wordt door de fysiotherapeut een beweegplan met jou opgesteld gericht op jouw beweegvoorkeur.

De diëtiste gaat samen met jou kijken naar je voedingspatroon en geeft je adviezen en handvatten om dit aan te passen naar een patroon wat jou helpt om tot een gezonde leefstijl te komen.

Er is ook een aantal groepsbijeenkomsten:  in het eerste jaar 5 en in het tweede jaar 4, die met name gericht zijn op een gezondere leefstijl en het delen van elkaars ervaringen.

Vergoeding:

GLI wordt vanuit de basis verzekering vergoed. Wil je deel gaan nemen aan medische training of wil je een andere vorm van sport gaan beoefenen dan is dat voor eigen kosten. Er is geen eigen risico aan verbonden.

Heb je interesse, neem dan contact op met:

Scroll naar boven