Medische Trainings Therapie

Medische Trainings Therapie (MTT) is een vorm van training, waarbij met behulp van specifieke oefenapparatuur op een verantwoorde wijze aan uw gezondheid wordt gewerkt. Spierkracht, lenigheid en conditie kunnen zodoende worden verbeterd.

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen adviseert om minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten te trainen, gecombineerd met balansoefeningen.

Fysiotherapie & Medisch Trainingscentrum Move On heeft daarom voor E-Gym gekozen. Op de E-Gym traint u spierkracht van uw armen, benen en romp op een verantwoorde, gecontroleerde manier. U wordt uitgebreid getest (verplicht) en vervolgens kunt u werken aan het bepaalde trainingsdoel. Uw vorderingen worden nauwlettend gevolgd en daar waar nodig wordt er bijgestuurd.

Medische Trainings Therapie is geschikt voor iedereen. Uw leeftijd, eventuele klachten of uw aanvangsconditie zijn geen belemmeringen om deel te nemen aan deze training.

Als u zich wilt aanmelden voor de MTT, wordt u door één van onze fysiotherapeuten ingepland voor een aanvangstest. Tijdens deze test wordt er gevraagd naar uw doelen, talenten en beperkingen. Bovendien willen wij uw gezondheid en conditie in kaart brengen door een aantal fysieke testen waaronder een conditietest en een krachtmeting op de E-gym apparatuur. Nadat wij de test hebben afgenomen, stellen wij een individueel oefenprogramma op dat op uw situatie is afgestemd. Met dit oefenprogramma traint u op uw niveau onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Kortom: of u nu wel of geen klachten en/of beperkingen heeft, u kunt in ons Medisch Trainingscentrum terecht om op verantwoorde wijze onder begeleiding van een fysiotherapeut te trainen met onze oefenapparatuur. Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven en kent diverse gezondheidsvoordelen:

  • Een hogere levensverwachting.
  • Verminderen diabetes type 2.
  • Vermindering van de kans op hart en vaatziekten.
  • Verbetering van de mentale gezondheid.
Scroll naar boven