Fysiotherapie

De fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat van de mens. De therapeut behandelt mensen met klachten bij bewegen door pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren, waardoor de fysieke mogelijkheden optimaal benut kunnen worden. Naast de behandeling, die onder andere kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in. De therapeut adviseert, begeleidt en geeft voorlichting.

De meeste lichamelijke klachten komen en gaan. Soms is er echter hulp nodig om een klacht volledig te verhelpen. Bij Fysiotherapie & Medisch Trainingscentrum Move On werkt een ervaren team van fysiotherapeuten , die allen opgeleid zijn om u deze hulp te bieden.

Tijdens de eerste zitting vindt een intake plaats, waarin uw klachten worden besproken. Deze intake kan voor de fysiotherapeut aanleiding zijn om een lichamelijk onderzoek te doen.

Astrid_fysio

Op basis van de intake en het lichamelijk onderzoek zal de therapeut samen met u een specifiek behandelplan opstellen met op termijn haalbare doelen.

Bij de één kan het gaan om het verbeteren van de beweeglijkheid of het in stand houden daarvan.

Bij de ander is de behandeling bedoeld om nieuwe klachten te voorkomen. Het komt ook voor dat u moet leren leven met een beperking. De fysiotherapeut ondersteunt u daarbij en zorgt dat u weer kunt functioneren in het dagelijks leven.

Scroll naar boven